menu

Waar te koop

Waar te koop
Bach Rescue® is o.a. verkrijgbaar bij de (zelfstandige) drogist en apotheek. Zoek en vind een Rescue® verkooppunt in de buurt

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het gebruik van een van onze Bach Rescue® producten? Wij hebben al een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Mocht u vraag er niet bij staan, neem dan alsnog contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wat is Rescue®?
Hoe wordt Rescue® gebruikt?
Heeft het sneller of beter effect als ik meer Rescue® druppels in mijn glas water doe?
Is Rescue® een homeopathisch geneesmiddel?
Hoe veilig is Rescue® ? Kunnen zwangere of borstvoeding gevende vrouwen Rescue® gebruiken?
Hoe veilig is het gebruik van Rescue® (en/of Bach bloesems) voor kinderen en dieren? Geldt er een speciale dosering?
Hoe kunnen mensen Rescue® gebruiken als zij geen alcohol mogen of willen innemen?
In hoeverre kan Rescue® worden gebruikt in combinatie met medicijnen of andere voedingssupplementen?
Hoe lang is Rescue houdbaar?

Rescue® is een tinctuur van een bloesemmix en bestaat uit vijf Bach bloesems: Rock Rose (zonneroosje), Clematis (bosrank), Impatiens (reuzenbalsemien), Cherry Plum (kerspruim) en Star of Bethlehem (vogelmelk). Het helpt het beste uit jezelf te halen in situaties zoals een (rij)examen, tandartsbezoek, het geven van een presentatie etcetera.

Doe vier druppels Rescue® in een glas water en drink dit langzaam en met gelijkmatige kleine slokjes op. Is er geen vloeistof bij de hand, dan kunnen de vier druppels ook direct uit het flesje op de tong worden gedruppeld (mits niet overgevoelig voor alcohol). Een andere mogelijkheid is om Rescue® Spray te gebruiken en daarmee tweemaal rechtstreeks op de tong te sprayen (2x sprayen = vier druppels). Er zijn ook alcoholvrije Rescue® Pastilles verkrijgbaar. Iedere pastille bevat vier druppels Rescue®. Als het niet wenselijk is om Rescue® oraal in te nemen, dan kan het ook op de lippen, aan de binnenkant van de polsen of achter de oren worden aangebracht.
Voor de nacht is er Rescue® Nacht, wat een half uur voor het slapen en nogmaals direct voor het slapen ingenomen kan worden.

Nee, vier druppels Rescue® in een glas water is voldoende. Het toevoegen van meer druppels zal geen sneller of beter effect hebben. Wel kunt u desgewenst naar behoefte de dosering vaker herhalen.

Nee, Rescue® is geen homeopathie. Het is wel vergelijkbaar met de homepathische geneeswijze. Beiden zijn een verdunde energievorm, maar Rescue® wordt niet gepotentieerd. Dit is een speciale schudtechniek. In tegenstelling tot homeopathische producten, kan Rescue® wel tegelijk gebruikt worden met koffie, thee, alcohol, tandpasta en voeding en kan er geen merkbare negatieve invloed optreden bij een onjuist gekozen Rescue® product.

Rescue® wordt al jaren gebruikt, ook tijdens de zwangerschap en de periode van het geven van borstvoeding. Toch is het altijd aan te bevelen om bij zwangerschap advies in te winnen bij een professional alvorens welke vorm van voedingssupplementen dan ook toe te passen.

Rescue® is ook veilig voor kinderen van alle leeftijden en voor dieren en kan langere tijd gebruikt worden. Overdosering is niet mogelijk en Rescue® kan naast andere supplementen of medicijnen gebruikt worden. Voor kinderen en dieren geldt dezelfde dosering als voor volwassenen. Speciaal voor kinderen is er een alcoholvrije variant beschikbaar, de Rescue® Kids. Voor dieren is er de eveneens alcoholvrije Rescue® Pets. Let op: Rescue® Pastilles zijn niet geschikt voor dieren.

Soms mag of kan men om persoonlijke of religieuze redenen geen alcohol gebruiken. Rescue® kan ook op de binnenkant van de polsen, slapen, achter de oren en op de lippen worden aangebracht.
Of Rescue® druppels kunnen worden toegevoegd aan een voetenbad of bad, aan een crème of massageolie of aan verschillende drankjes. In hete dranken (zoals thee en koffie) verdampt de alcohol, terwijl de energie van de Bach bloesems in tact blijft. Tevens kan Rescue® als kompres worden gebruikt. Sommige Rescue® varianten, waaronder Rescue® Kids, Rescue® Pastilles en Rescue® Chewing Gum zijn al alcoholvrij.

Rescue® kan zonder problemen worden gebruikt in combinatie met medicijnen of andere voedingssupplementen. Wel adviseren wij altijd ze een half uur na elkaar in te nemen. Indien er geen alcohol gebruikt mag worden, kan u voor Rescue® één van de alternatieve manieren van gebruik toepassen of kiezen voor een alcoholvrije variant.

Op alle verpakkingen van Rescue® wordt een ‘tenminste houdbaar tot einde’ datum vermeld. Tot die datum is de kwaliteit ervan gegarandeerd. Bewaar Rescue® altijd rechtopstaand, op een droge plaats op kamertemperatuur (dus niet in de badkamer!) en sluit het product goed af na gebruik.